Архів новин
«   »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
Сьогодні 486
Вчора 7544
За цей тиждень 0
За минулий тиждень 50770
За цей місяць 156665
За минулий місяць 254157
За весь час 2760845
День за два: перші 50 днів роботи Верховної Ради України
Сальмонельоз – це гостре інфекційне захворювання, збудником якого є патогенні мікроорганізми сальмонели. Основним джерелом інфекції є сільськогосподарські тварини (велика рогата худоба, свині, гуси, кури) та людина. Сальмонельоз дуже небезпечний тим, що він має здатність викликати спалахи (групові масові захворювання).
Страви з грибів - традиційний продукт у раціоні мешканців багатьох регіонів України. Але ці дарунки лісу є небезпечним продуктом харчування, який може призвести до отруєння, а іноді - смерті. Отруєння організму викликають алкалоїди та сполучення важких металів, що містяться в грибах.
 
Фахівцями Барського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, згідно з графіком відбору проб на 2019 рік, у другому кварталі проведено відбір проб питної води з джерел централізованого та децентралізованого водопостачання. 
Барське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області наполегливо рекомендує утримуватися від розведення вогнищ і спалювання листя, рослинності, сухостою, тощо. Нагадуємо, що це заборонено законодавством України та передбачає адміністративну і кримінальну відповідальність з відповідним накладенням штрафів.
В залежності від погодних та технологічних умов, що сформуються на час збирання врожаю соняшнику та сої, сільськогосподарськими підприємствами району може бути проведено обробіток цих посівів десикантами, в т.ч. із використанням авіації.
Влітку дуже гостро стає питання небезпеки отруєнь кавунами та динями. Ніколи не потрібно забувати про те, що навіть куплена в правильний час всіма улюблена велика ягода може стати причиною сумних наслідків.
 
Триває сезон свіжих овочів та фруктів, прогулянок на природі та ігор з домашніми улюбленцями, що в рази підвищує небезпеку заразитися гельмінтами.
Затверджені Норми природних втрат зерна та продуктів його переробки при зберіганні на зернових складах та зернопереробних підприємствах та Порядок розрахунку норм природних втрат зерна та продуктів його переробки при зберіганні на зернових складах та зернопереробних підприємствах.
У Барському районі з початку оздоровчого періоду функціонувало 9 закладів оздоровлення та відпочинку, в т. ч. 7 закладів відпочинку з організованим харчуванням дітей на базі закладів освіти (пришкільні табори) та 2 заклади оздоровлення (позаміський КЗ «Оздоровчий табір "Фортуна", с. Митки, і Маньковецький обласний дитячий туберкульозний санаторій «Зелений гай», с.Маньківці Барського району).
Перед початком навчального року дитина має пройти профілактичний огляд. У результаті обстеження учням видається довідка затвердженої форми (№ 086-1/о) для подання в навчальний заклад. Крім того, якщо дитина одержала нові щеплення, потрібно оновити карту профілактичних щеплень (довідка форми № 063/о).