Архів новин
«   »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
Сьогодні 4301
Вчора 12415
За цей тиждень 0
За минулий тиждень 59015
За цей місяць 144881
За минулий місяць 257413
За весь час 1696901
Глава Верховної Ради Андрій Парубій підписав Закон України «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» і передав його на підпис Президенту України  
Через ускладнення погодних умов та внаслідок злив можливі підтоплення помешкань, сільськогосподарських угідь, гноєсховищ, сміттєзвалищ, інших потенційно небезпечних об’єктів. У зв’язку з цим зростає ризик виникнення спалахів інфекційних хвороб, харчових отруєнь. Аби вберегтися від небезпечних наслідків, рекомендуємо дотримуватись наступних правил.
Коксакі — це не один вірус, а ціла група з 30 активних ентеровірусів, які розмножуються в шлунково-кишковому тракті дитини. Найчастіше вірус буває у дітей до 5 років. Після хвороби утворюється стійкий імунітет, повторного зараження саме Коксакі не буває.
 

Лептоспіроз – небезпечне інфекційне захворювання, спричинене бактерією Leptospira. Бактерія, що спричиняє лептоспіроз у людей, потрапляє у воду із сечею інфікованих тварин, найчастіше – гризунів.
Наразі державна підтримка є одним із центральних напрямів державної політики у агропромисловому комплексі.
В Барському районі стартувала оздоровча кампанія 2019 року. Загалом  оздоровлення та відпочинок дітей будуть забезпечувати 9 закладів:
 7 пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням дітей (315 дітей: місто -225; район-90)
Барське районне управління Головного управління Держпрод-споживслужби у Вінницькій області звертає увагу, що на початок оздоровчого сезону залишається  складною  санітарно-епідемічна ситуація в Україні  та  у Вінницькій області,  де відмічається висока захворюваність на гострі кишкові інфекції.
За перші 4 місяці 2019 року в Україні  вже зареєстровано 39 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, під час яких постраждало 333 особи, у тому числі 275 дітей (82,6 %). 
Основні умови для прийняття закладу оздоровлення та відпочинку дітей в експлуатацію
Найближчим часом в Україні розпочнеться проведення першого етапу польового оцінювання – попереднє обстеження. Польове оцінювання насінницьких посівів є основним та невід’ємним заходом сортового контролю в насінництві. 
Найгарячіша пора для закладів громадського харчування – це пора проведення випускних вечорів, святкових та інших заходів в літній період. Не кожен розуміє головне -  свято повинно бути не лише веселим, але й безпечним, а щедрість і гостинність - поміркованою і не нести шкоди ні організаторам, ні дітям.
Медико-санітарне забезпечення роботи пришкільного табору - /upload/file/2019/052019/pamyatka_kerivnukam.docx